söndag 15 februari 2009

Så kan det också vara Del 2

Att Måns Z skulle gå vidare i Melodikalaset var väl ingen överraskning. MEN vem i hela h-e hade bestämt dansarnas kläder och koreografi? Mr Z själv står fullt påklädd i mitten av en grupp ålande (underklädes)lättklädda damer. Varför måste det vara så oerhört könsstereotypt, skittrist och helt utan finess??

Att Let's Dance förstärker könsroller är väl heller inget nytt under solen. MEN hur kan domarna sitta och ta sig själva på allvar samtidigt som de berömmer män för att "verkligen hittat cha-cha rytmen i sig" när de i verkligheten knappt kan röra höfterna i takt och står stela som pinnar? Istället tvingas deras dansanta partner göra allt för att täcka över mannens skavanker. Ett sätt att göra det på är uppenbarligen genom att bära så små klädesplagg som möjligt. Dessutom har domarna mage att kritisera tjejerna som flyger som vantar över golvet för att deras danspartner koreograferat så. "Vi saknade valsen Laila. Oh my lord säger jag bara.

Viktigare kan dock vara att Tyskland är inne i sin djupaste finansiella kris sedan efter andra världskriget. Vad säger det om Sverige, när vår kronas värde är så mycket sämre än Eurons? Kanske inget, men för mig låter det relativt läskigt.

Inga kommentarer: